Idag är det crêpebakardag vilket gör att jag, Gunnar, får göra en insats i köket för en gångs skull, åtminstone vad gäller matlagning.
Aurore har hittat ett recept på crêpe/galette via Marmiton.org och jag tillagar 20 stycken.
Då vi är klara beger vi oss till stan för att se en utställning på Galleri Kontrast där pressfotografer ställer ut sina bilder och man utsett 'Årets bild' i en rad olika klasser.
Aurore har hittat ett recept på crêpe/galette via Marmiton.org och jag tillagar 20 stycken.
Då vi är klara beger vi oss till stan för att se en utställning på Galleri Kontrast där pressfotografer ställer ut sina bilder och man utsett 'Årets bild' i en rad olika klasser.
En del intressanta och gripande bilder både tematiskt och estetiskt men i det stora hela inte särskilt innovativt eller imponerande.
Härefter försöker vi finna ett café för en eftermiddagskaffe men det är i stort sett omöjligt då det tycks som om alla stockholmare är ute idag för att göra sammaledes. Till slut - efter en timmes sökande - hamnar vi på Seven-Eleven på Götgatan! Inte riktigt vad vi tänkt oss.
Vi blir fem hos Audrey ikväll: förutom henne och Daniel även Xavière en fransk kvinna som bor och arbetar i Sverige sedan augusti 2006.
Vi blir fem hos Audrey ikväll: förutom henne och Daniel även Xavière en fransk kvinna som bor och arbetar i Sverige sedan augusti 2006.
Då vi kommer till Audrey har Xavière redan kommit och efter en del förberedelser sätter vi oss till bords för att inleda med galetterna som vi fyller med sparris, ost och/eller skinka, allt efter behag.
Efter dessa blir det våfflor som Audrey och Daniel bakar och till dessa sylt och andra godsaker. Kvällen avrundas med en liten dessert bestående av hembakade semlor - mums, mums!!
Efter dessa blir det våfflor som Audrey och Daniel bakar och till dessa sylt och andra godsaker. Kvällen avrundas med en liten dessert bestående av hembakade semlor - mums, mums!!
En mycket trevlig kväll med samtal om högt och lågt och med många skratt.
Xavière som endast bott i Sverige sedan förra året talar en utmärkt svenska, trots att hon aldrig läst språket, i likhet med Aurore.
Då vi skall hem skjutsar oss Xaviére nästan enda fram till porten. Själv bor hon i Täby men tar en avstickare för att skjutsa oss. Gentilt må man säga!
English:
Xavière som endast bott i Sverige sedan förra året talar en utmärkt svenska, trots att hon aldrig läst språket, i likhet med Aurore.
Då vi skall hem skjutsar oss Xaviére nästan enda fram till porten. Själv bor hon i Täby men tar en avstickare för att skjutsa oss. Gentilt må man säga!
English:
The day starts with me baking crêpe/Galettes.
When it comes to crêpes and pancakes this is the only dishes I 'manage' to do or like doing myself.
Otherwise I am not interested in cooking and I don't need to be as I have a wonderful cook in Aurore who found a recipy at Marmiton.org.
When it comes to crêpes and pancakes this is the only dishes I 'manage' to do or like doing myself.
Otherwise I am not interested in cooking and I don't need to be as I have a wonderful cook in Aurore who found a recipy at Marmiton.org.
After finishing this we left the house, going 'downtown' (city) to look at an exhibition at the 'Gallery Kontrast' where works of several press photographers are exhibited in connection to the comptetion 'The Photo of the Year'.
We found some interesting and moving photos both tematically and aesthetically but on the whole we where not impressed.
We found some interesting and moving photos both tematically and aesthetically but on the whole we where not impressed.
We now tried to find a café for a cup of coffee but it seems as if every 'stockholmer' was out doing the same and after one hour we gave up and, against our will, choosed a Seven Eleven store.
After this we go by metro and bus to Audrey where we meet Xavière for the first time, a French woman living in Sweden since August last year.
She speaks an excellent Swedish in spite of never having studied the language, as with Aurore.
We began with the crêpes, continued with waffels and ended it all with a 'small' dessert consisting of home made cream buns (semla). To this we drank cider från Normandie.
We began with the crêpes, continued with waffels and ended it all with a 'small' dessert consisting of home made cream buns (semla). To this we drank cider från Normandie.
A very nice evening with interesting conversations and laughters!
Xavière was nice enough to give us a ride home in her car, in spite of her living in another municipality in the Stockholm area.
Xavière was nice enough to give us a ride home in her car, in spite of her living in another municipality in the Stockholm area.
(Foto crêpe copied from: http://www.chateaumoreau.se/bilder/bild_crepes.jpg)
(Foto våfflor kopierat från: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiARD7Cj7WG3t9vL08w9IB9wU71n6ZKMwaWRk3lobvOYYcMs7CQviW5q8qLGsgveDH5hqAR3q-2dZ5CvLL2dVluTtBZ6ttyt88gJRwe3McDGL-OQjLIQD5QkdueIpyj70xkEi1iOA/s1600/VFFLOR%257E1.JPG)
(Photo semla copied from: http://www.swea.org/webarchive/data_foreningar/barcelona/Semla.jpg)
No comments:
Post a Comment