02 December 2006

Konstfacks julmarknad Telefonplan

Idag kommer vi ut sent.

Har funderingar på att samla ihop och lägga i säckar alla de löv vi krattat samman men vi ångrar oss då vi ser de regntunga skyar (för att travestera en känd sång på temat) vilka hopar sig samt känner de lätta regn som börjat falla.

Iställer tar vi oss till Julmarknaden i Konstfacks lokaler vid Telefonplan i L M Ericssons gamla byggnader.
Där vandrade vi kring och tittade på alla konstfackelevers arbeten i olika material; keramik, porslin, tyg, silver, guld, papper, glas och mer därtill.
Generellt höll de flesta arbeten som förevisades hög klass även om vi upplevde att vissa elever satt allt för höga priser på sina arbeten. Vissa små smycken kunde betinga upp till ett par tusen kronor.
Säkerligen kan man argumentera för att priset står i paritet med kvaliteten på arbetet men då man är nyutexaminerad student borde man på en marknad av detta slag kanske också presentera arbeten med lägre priser som fler kan ha råd köpa?

Kanske kan man använda sig av olika prisnivåer på arbeten av detta slag; ett mer 'professionellt' pris samt ett 'budgetpris' för att härigenom ge fler möjlighet ta del av arbetena och lättare föra ut och lansera konstnärerna?

Glögg bjöds samt pepparkakor.

Många besökare.

Tråkigt väder dock.







(Foto Konstfack kopierat från: http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1468995!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg)
(Konstfacks logga kopierad från: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSsZyQdY-1xJXvx_m1P3hlum1HY1oMOPc8H2YGSfOUissmj8HbCvoLHRUYAjwAXOKjyXlZ0ZpzCO6Ft882qIMBPfOyx7zh5_-POlmt5LDCSxWJZECMiOlzQ0IAPkef3qYP-7Qqxg/s400/konstfack.gif)

No comments: