14 February 2008

Valentine's Day

Svenska (English below):

Valentindagen och dags för lite romantik med min fru!

Arbetet gick inte att undvika men på kvällen hade jag beställt bord på restaurang Beirut Café
(i Stockholm, inte Libanon- denna gång).
Vi kom dit vid 18-tiden och det var en mycket sober, mysig libanesisk restaurang med utmärkt service och mycket god mat.
Vi valde en avsmakningsmeny med ett urval av libanesisk meze med mixgrill.

Kalla smårätter:

Hoummos - Röra på kikärtor och sesampasta kryddad med kummin.
Moutabbal batinzian - Röra på aubergine,sesampasta,vitlök och citron.
Labneh - Libanesisk kryddad yoghurt.
Mhamara - Kryddstark paprikarelish med krossade valnötter och granatäppelsirap.
Tarator de jez - Kycklingröra på sesampasta med inlagd vildgurka.
Warak inab - Ris-och grönsaksfyllda vinblad med mynta,citron och olivolja.
Ardishoki - Kronärtskocka med citron och vitlöksmarinad.
Tabbouli - Finhackad bladpersilja med tomat, lök,borghol och citron.
Varma smårätter:
Jowaneh moklieh - Marinerade stekta kycklingvingar.
Sojok - Stekt libanesisk lammkorv med grönsaker i olivolja
Sambosek - Piroger fyllda med nötfärs och lök
Fatayer - Piroger fyllda med bladspenat, lök och citron
Rkakat - Friterade knyten fyllda med fetaost
Halloumi mishvie - Grillad getost kryddad med mynta och paprikakrydda
Huvudrätt:
Gat mashawi - Mixgrill:
Ooxfilé,kycklingfilé, fläskfilé och nötfärsspett.
Serveras med ris eller borghol.

LienTill detta drack vi ett rött vin - Ksara - med 60% Cabernet Sauvignon och 30% Merlot samt ytterligare någon druva vars namn jag inte erinrar mig.
En underbar kväll med min älskling i en lugn atmosfär trots att restaurangen var fullsatt.

English:

Valentine's Day Valentindagen and unfortunately we couldn't avoid working but in the evening I had ordered a table at restaurant Beirut Café (in Stockholm, not Libanon - this time).

We came there at 6 pm and it is a very sober, cozy Lebanese restaurant with excellent service and food.
We chose a 'gustation-menu' with a selection of Lebanese meze with mixgrill.

Could plates:

Hoummos
Moutabbal batinzian
Labneh
Mhamara
Tarator de jez
Warak inab
Ardishoki
Tabbouli
Warm small plates:
Jowaneh moklieh
Sojok
Sambosek
Fatayer
Rkakat
Halloumi mishvie
Main plate:
Gat mashawi
served with rise or borghol.

To this we drank a red wine - Ksara - containing 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot and a third grape (I don't remember the name now).
A wonderful evening with my love in a calm atmosphere in spite the restaurant being 'crowded'.





(Photo boy and girl copied from: http://dadarocks.com/wp-content/uploads/2010/02/happy_valentines_day.jpg)

(Photo 'Meze' copied from: http://www.beirutcafe.se/RestImages.aspx?p=rest-pic)
(Photo 1 interior restaurant Beirut Café copied from: http://www.beirutcafe.se/RestImages.aspx?p=rest-pic)
(Photo plate with food copied from: http://www.beirutcafe.se/RestImages.aspx?p=rest-pic)
(Photo 2 interior restaurant Beirut Café copied from: http://www.beirutcafe.se/RestImages.aspx?p=rest-pic)
(Photo wine bouteille Ksara copied from: http://www.lacproducts.com/products/wine/Ksara_Chateau.jpg)

No comments: